بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف قرص های ضد بارداری منجر به بروز همه انواع سرطان می گردد. این یک باور نادرست می باشد.
تحقیقات علمی تاکنون ثابت کرده اند که ریسک ابتلا به سرطان های پستان و دهانه رحم در خانمهایی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، بالاتر بوده است.
این در حالیست که بالعکس با مصرف این قرص ها، خطر ابتلا به سرطان رحم، تخمدان، روده بزرگ و راست روده کاهش می یابد!
سرطان پستان و قرص های ضد بارداری:
بسته به نوع قرص و مدت زمان استفاده از آن، افزایشِ خطر ابتلا به سرطان پستان از صفر درصد (درخانمهایی که مصرف نداشته اند یا حداقل ۱۰ سال از اخرین مصرفشان میگذرد) تا ۶۰% متغیر بوده است.
سرطان دهانه رحم و قرص های ضد بارداری:
در خانم هایی که بیش از ۵ سال از قرص های ضد بارداری استفاده می کردند، خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم به طرز چشمگیری (تا۶۰%) افزایش داشته است. با این وجود ریسک بروز بیماری با قطع مصرف کاهش می یابد.
سرطان رحم و قرص های ضد بارداری:
کسانی که قرص مصرف می کردند، خطر ابتلا به سرطان رحم در آن ها حداقل ۳۰% کاهش داشته است. با مصرف طولانی مدت، این اثر محافظتی، طولانی تر هم گزارش شده است و حتی با قطع مصرف، همچنان تا چند سال اثر خود را حفظ می کند. این کاهش خطر ابتلا به سرطان، مخصوصا در خانم های سیگاری و چاق و با تحرک کمتر، حتی بیشتر گزارش شده است.
سرطان تخمدان و قرص های ضد بارداری:
استفاده از قرص های ضد بارداری، ۳۰ تا۵۰% خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش می دهد. این اثر محافظت کننده با افزایش مدت مصرف، طولانی مدت تر شده و حتی تا ۳۰ سال پس از قطع مصرف آن ها ادامه دارد!
سرطان روده بزرگ و راست روده و قرص های ضد بارداری:
کاهش ریسک این نوع از سرطان ها به میزان ۱۵ تا ۲۰% پس از مصرف قرص های ضد بارداری گزارش شده است.