بسیاری از ما سرطان در کودکان را کاملا مشابه با سرطان در بزرگسالان می بینیم و با آن برخورد می کنیم. در حالی که این دو نوع سرطان تفاوت های اساسی با یکدیگر دارند.
سرطان های دوران کودکی با سرطان های افراد بالغ از نظر نوع سرطان، میزان گسترش و نحوه درمان آن متفاوت است. بدن کودکان و روش درمان آن ها نیز منحصر به فرد است.
یکی از بزرگترین تفاوت ها این است که احتمال ریکاوری در کودکان بالا است. اکثر کودکان مبتلا به سرطان می توانند درمان شوند.
نوع سرطان:
انواع سرطان های رایج دوران کودکی در بخش سرطان کودکان در دانشنامه توضیح داده شده است. شایع ترین سرطان در کودکان بر روی سلول های خونی تاثیر می گذارد که لوسمی لنفوئیدی حاد نام دارد.
این نوع سرطان ها در بزرگسالان کمتر دیده می شود. انواع دیگر سرطان مانند پروستات، پستان، روده بزرگ و ریه در بزرگسالان بیشتر از کودکان است.
علت سرطان:
بر خلاف سرطان های بالغ، سرطان های دوران کودکی به دلیل شیوه زندگی مانند رژیم غذایی و سیگار کشیدن رخ نمی دهد.
مطالعه علل سرطان در دوران کودکی بسیار دشوار است زیرا این بیماری نادر است. دانشمندان عوامل دیگری از جمله عوامل شیمیایی، سموم و تغییرات در ژن های خاص منتقل شده از طریق پدر و مادر را جز علل سرطان در دوران کودکی طبقه بندی کرده اند.
تشخیص:
سرطان معمولا در کودکان در مقایسه با بزرگسالان در مراحل پیشرفته تر که اغلب به سایر اندام ها یا بافت ها گسترش یافته است، تشخیص داده می شود. در بزرگسالان، سرطان اغلب (نه همیشه) در مرحله اولیه، قابل تشخیص است.
درمان:
برای کودکان، میزان درمان، نوع دارو یا نیاز به جراحی ممکن است از بزرگسالان متفاوت باشد.
در بسیاری از موارد، پاسخ سلول های سرطانی در کودکان به دارو نسبت به بزرگسالان بهتر است. کودکان اغلب می توانند دوزهای بالاتر داروهای شیمیایی را برای دوره های کوتاهتر قبل از وقوع عوارض جانبی تحمل کنند.
از سوی دیگر، برخی از درمان ها یا داروهایی که برای بزرگسالان داده می شوند برای کودکان ایمن نیستند